Jom Click

Khamis, 13 Mei 2010

Hari ini

Entah mengapa hari ini aku rasa mcm terlupa buat satu benda.tengah2 relax buat assignment biochem td baru aku tringat yang aku sudah 2 hari xtelefon ummi ngn abah.cek kredit telefon.tgk2 13/5 expired.nsb baik sempat lg.Alhamdulillah ade gak rezki nk menelefon.slalunya kalau xsibuk ngn report n assignment, tiap2 ari aku call ummi ngn abah.tapi minggu ni terlampau sibuk sampai waktu mkn pn dh lari.td pn dh kna sound ngn kak ina sbb mlm2 dia msk nasi aku xmkn..hu3..bkn xmau mkn kak tp slalu jer terlupa nk mkn..ish3..busy sgt ke sampai lupa nk mkn??hurm..sampai mcm tu skali hidup aku kt monash ni.masa yg ada dipenuhi dgn buat report, assignment.sampai tido pn termimpi2 psl 2..OK..tamat cerita utk report n assgnmnt..biarkan ianya berlalu pergi..life must go on..chewah..hik3

Berbalik pd cerita asal aku td..psl telefon..baru jer td aku call abah.lps bercerita psl hal report n assgnmnt yg mnyebabkan aku xtido spnjg mlm utk 2 mlm berturut2 kat abah.abah pun bagi la nasihat "sabar jer la.mcm tu la org belajar.kna buat assigmnt.tp dlm busy2 tu jgn lupa mkn.mkn plg penting!!utk jaga kesihatan tu.kalau xde duit nk beli mknn bgtau jer abah.nanti abah kasi.xpyh nk kedekut beli mknn tu." Itu nasihat yg abah bg kt aku..selalunya kalau aku telefon abah soklan pertama yg dia tny, "Make doh ko dok? (Dah makan belum?)".soalan yg kadang2 aku jwb dgn jujur n kadang2 ada gak berputar belit skit.tu pun sbb xnk dia risau..

Lps berceloteh pjg ngn abah..telefon di pass kt ummi..dan seperti biasa ummi akan tny aku "Apo kaba? (Apa khabar?)".tiap kali aku dgr ummi tny soklan mcm tu aku rasa malu pun ada.sbb sepatutnya aku la org yang patut tny soklan mcm tu kat dia.ni terbalik plk.tiap kali aku call, soklan ni la yg pertama skali ummi tny aku.dan setiap kali tu la aku lupa nk tny soklan cmni kt ummi..hu3..tp xpe.next time kna try lagi..lps jwb soklan ummi tu..aku terus tny ummi buat ape.saje xnk ummi tahu keadaan aku kt sini.nt trganggu lak keje die yg lain kalau pikir psl problem aku ni.cukup la abh sorang yg tau.tny psl Asyraf Fikry (da only one anak sedara).ummi kata esk sekolah die ada wat camping.dia ingt nk bwk asyraf skali..sayang nk tinggalkan cucu kt org.maklum la lama dh xjumpa ngn cucu.sblm ni asyraf xpernah pn blk sejak dilahirkan di Scotland.asyraf blk ni pun sbb undang2 baru kt sana yg xbenarkan student2 bwk anak tinggal skali ngn diorg..kesian gak aku tgk akak ipar aku ni.terpaksa berjauhan dgn anak sendiri.mudah-mudahan keje yg dia buat hbs cepat.aku sendiri pun xsanggup tgk asyraf berjauhan dgn ibunya...

-Asyraf dan ibunya (Asyraf tgh cubit pipi mak sdaranya)-

Lps berbual2 psl asyraf..tbe2 aku tringt kat basikal aku.ari 2 abang long ada dtg amik basikal bwk blk kelantan.umi kata adik aku dh bwk pegi rata2 dh basikal aku tu.uish..dasyat2..pantang dpt benda baru..hurm..tp xpe la.drpd trbiar tersadai kt sini xde sapa naik baik aku htr bwk blk.at least ada jgk org yg tlg jaga..

huh..dh dkt kul 12..keje byk lg yg xsiap ni..ok la..stakat ni dlu.byk tul aku merepek.sori la..xde sgt info2 yg menarik.insyaAllah next time..maa'salamah wa ilal liqoq..^_^

2 ulasan:

acapviv berkata...

byk2 bersabar ye..
x monash lah kalau x busy ;)

eilah_1912 berkata...

yup btl..sabar n sabar n trus sabar..itu key yg penting utk berjaya..hu3..moga kte diberi kesabaran utk mngharungi smua dugaan ni..insyaAllah..just do da best n let Allah do da rest!!chaiyok!!^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...