Jom Click

Sabtu, 9 April 2011

nok geroh

Assalamualaikum w.b.t..

Pukul 8 td time nk kluar pegi main netball dgn kwn2, satu tragedi yg xdpt dilupakan telah berlaku. Time elok2 nk wat u-turn kat depan rmh jiran sblh, tiba2 'kruk' kereta trlanggar tebing.ingtkan lepas je rupa2nya tersangkut jgk.xprsn pulak tebing tu panjang.lps tu ak cpt2 patah blk ke rmh.turun kete terus tgk.mmg dahsyat ar kena.terus msk kete tlpn abah.abah dengan relaxnya jawab, "Nok geroh, nok wat gano".maksudnya, "ujian tu, nak wat macam mana".lebih kurang mcm tu kot maksudnye.hurm..betul.tp aku rasa it is more to kifarat dosa.sblm ni aku ada wat silap.dan aku rasa perbuatan aku tu memang xbetul.bila pikir blk perbuatan yg aku buat tu tiba2 tringat lagu dari kumpulan Algebra, "Berkata benarlah walaupun sukar..".semata2 nk jaga perasaan seseorang itu aku takut utk berterus terang.memang salah besar la apa yg aku buat tu..

Ya Allah..ampunilah segala dosa2ku.sesungguhnya Engkaulah yang Maha Pengampun dosa2 besar..Aminn..

Moga kerosakkan itu dapat diperbaiki.waiting for tommorrow.moga ada yang datang menolong.can't stop thinking bout that.cuak pun ada nk bwk kete ni.plg cuak dgn keadaan yg sempit.tp masih berani nk mencelah msk di kwsn2 jem..dun worry my friends..im still a good driver.but sometimes when Allah want to take something from me, i can't say no for that and i have to accept it with my willing heart..;)

p/s: risau gak kalo kawan2 xnk naik kete aku.tp td belum sempat aku msk kete, dh penuh dh seat blkg.thanks babe.ade gak yg sudi naik kete yg dh kemek tu..:(

8 ulasan:

azian azman berkata...

hahahaha..aku mcm terasa part ayat last ko tu..aisy..tak risau pun naik ngan ko..makin semangat ade la.

eilah_1912 berkata...

ha3..klakar pn ad.trkejut gak ak.tgh2 duk diskus sapa naik kete sapa.tgk2 dh penuh dh keta ak..

.:naurahislami:. berkata...

wah,bwk keto ko dk ctu?mantap2~

eilah_1912 berkata...

hom..xdop la mantop mna.baru nk beso2.awk lg mantop bwk keto.pah ko australia bwk keto.sy stakat kl jah..hu3

.:naurahislami:. berkata...

uish...xdop ah...
hom,biaso la tu dei nk geroh gk...bwk keto ni,kalu xaccident,xsoh...hee~

eilah_1912 berkata...

hurm..tu la.nk geroh etek xleh nk wat gano doh.nsb xteruk mna.mulo2 kna nmpk cm teruk.lamo2 tgk sero xdop la teruk mna pn.he3..nk wat sedap ati..

.:naurahislami:. berkata...

hehe...baso dio dh...xpo,asl tuan slamat~

eilah_1912 berkata...

he3..slagi xkna slagi tu xbringt.ni dh kna br nk bringt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...